gallery/abc2b67a6_slovenska_vlajka2

Min dolgozunk?

 

Olyan mozgalmat hozunk létre, amely megteremti a közvetlen demokráciát úgy, hogy az a demokratikus elveknek megfeleljen és hazánk polgárainak érdekeit képviselje. Célunk, hogy a polgárok problémáit megoldjuk és megvédjük őket a politikai és gazdasági erőszak mindennemű szervezett formájával szemben. Szembe kell szállnunk a mai politikai manipulációval és közös erővel meg kell valósítanunk nemzeti érdekeinket, hogy ne a politikai dinoszauruszok érdekei legyenek fontosak.

Rólunk

Mit akarunk?

 

* Lehetőségünk lesz közvetlenül megválasztani, ellenőrizni és visszarendelni a képviselőket minden szinten, de ugyanúgy a rendőrség, ügyészség és bíróság vezető szerveit is.
* Lehetőségünk lesz közvetlen törvényhozási kezdeményezésre a népi kezdeményezés és választás igazságos rendszere alapján. 
* Megvétózhatjuk a képviselők döntéseit és megfoszthatjuk őkek tisztségüktől.
* Az állami tisztviselők és hivatalnokok  a polgárok valódi alkalmazottai lesznek és nem fordítva. Büntetőjogi felelősséggel tartoznak tevékenységükért.
* Az alkotmányt és annak változásait, valamint a nemzetközi politikai, gazdasági és katonai csoportokban való részvételt csak népszavazással hagyják jóvá.
* Közvetlenül dönthetünk a társadalmi eszközök és a társadalmi vagyon létrehozásáról, felhasználásáról és kezeléséről.
* Az állam önkormányzati rendszerének alapja a községi önkormányzat lesz.
* A korrupció és a megvesztegetés esélye drasztikusan csökkenni fog – nem lesz kit megvesztegetni.
* A Parlament nem "koalíció - ellenzék" rendszerben fog működni, hanem közösen fogad el törvényeket az állampolgárok számára.
* A politikai pártok elkülönülnek az államtól és nem fognak a közös vagyonon élősködni. Nem fognak uralkodni, helyette a polgárokat fogják segíteni.